Find your way with Balvenie - Kolacja degustacyjna z whisky pairingiem. Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie w Grano Hotel Solmarina! Już 24 października 2024 r. o godz. 19:00 odbędzie się znakomita kolacja degustacyjna z pairingiem whisky The Balvenie. Wieczór umilą dźwięki muzyki na żywo, a na gości czeka także welcome drink.
Podczas kolacji degustacyjnej w Grano Hotel Solmarina odkryjecie smaki whisky The Balvenie, których charakterystyczne nuty wanilii, miodu i cytrusów zostaną podkreślone wyjątkowym menu. Serwowane będą doskonałe dania w połączeniu z idealnie dobranymi whisky, m.in. Balvenie 12 Sweet Toast of American Oak, Balvenie 14 Caribbean Cask i Balvenie 21 Portwood. Za wykwintne smaki odpowiada Jacek Majcherek, a whisky wyselekcjonowane zostały przez ambasadora marki The Balvenie, Jonatana Mroza.
Menu wieczoru to m.in.: filet z kubina z selerem i purée z kalafiora i palonym masłem, biodro jagnięce z assiette z topinamburu i kawą zbożową oraz ganache piernikowe z suszonymi winogronami, orzechem laskowym i ciastem czekoladowym.
Każde danie i whisky tworzą harmonijną całość, dostarczając niezapomnianych wrażeń kulinarnych.
Jacek Majcherek znany jest między innymi z udziału w programie Top Chef. Był także finalistą konkursu Bocuse d'Or Poland, uczestnikiem Narodowej Reprezentacji Kucharzy podczas Mistrzostw Świata w Erfurcie. Jego kreatywność i umiejętność łączenia różnych smaków i tekstur sprawiają, że karta menu jest różnorodna i niezwykle smaczna.
Jonatan Mróz, prywatnie miłośnik whisky The Balvenie, od zawsze i na zawsze. Od ponad 10 lat prowadzi szkolenia oraz warsztaty, nieustannie propagując wiedzę na temat kultury picia whisky i nie tylko. Z kieliszkiem whisky The Balvenie mu do twarzy.
Ciekawy świata, od zawsze cechowała go chęć poznawania nowych ludzi i miejsc. Za bar trafił przez przypadek na jednej z Greckich wysp. Tam przygoda przerodziła się w pasję, a pasja w sposób na życie. W trakcie swoich kolejnych podróży trafił za bar w Irlandii, gdzie pokochał whisky. Po powrocie do Polski trafił do poznańskiego Whisky Bar 88 z zespołem którego zdobył trzykrotnie nagrodę dla najlepszego baru hotelowego w Polsce w konkursie Bar Roku.
Cena: 499 zł
Data: 24/10/2024, godz. 19:00
Miejsce: Grano Hotel Solmarina
Zarezerwuj swoje miejsce i odkryj świat wykwintnych smaków whisky The Balvenie w towarzystwie kulinarnej sztuki Szefa Kuchni!