stat
Impreza już się odbyła

Kolacja komentowana z doborem win

Zapraszamy na wyjątkową kolację degustacyjną. Na pierwszym planie stawiamy nie tylko smak i jakość, ale również głębokie zrozumienie pairingów.

paź 3

czwartek, g. 19.00

bilety 120 zł
ulgowy 120 zł
przedsprzedaż 120 zł
paź 26

sobota, g. 17:00

bilety 290 zł
Odkryjcie z nami, jak mistrzowsko dobrane wina mogą uwydatnić i wzbogacić każdy element serwowanych dań. Tak tworzą się niezapomniane kulinarne doświadczenia.

Oto jakich połączeń spróbujemy:

Aperitif
Champagne Charles Heidseick Blanc de Blanc

Tatar wołowy / trufla / grzyby / szczypior / chorizo

Delikatne taniny i eleganckie nuty czerwonych owoców w Chanson Pernand Vergelleses 2017 subtelnie harmonizują z intensywnymi smakami tataru wołowego. Pikantność chorizo i kwasowość marynowanych grzybów są doskonale równoważy owocowy charakter wina, co podkreśla truflową głębię i dodaje całości lekkości.

Skrei / szafran / raki / mule / szparagi / dymka / polenta

Bogate w owocowe i kwiatowe aromaty Olivier Leflaive Santenay Blanc 2020 świetnie komponują się z delikatnością dorsza. Wino, dzięki swojej mineralności i odświeżającej kwasowości, wzmocni smaki szafranu, raków i muli, jednocześnie równoważąc goryczkę palonej dymki i łagodząc ostrość sosu z chili.

Polędwica z jelenia / seler / orzech laskowy / racuch / demi glace / fermentowany czosnek

Chateau Pontet Canet 2011, z jego złożonym bukietem ciemnych owoców, przypraw i eleganckiej dębiny, doskonale wspiera bogaty smak polędwicy z jelenia. Wino to, z intensywnymi, ale dobrze zintegrowanymi taninami, podkreśla słodycz demi glace i fermentowanego czosnku, jednocześnie kontrastując z ziemistymi nutami selera i orzecha laskowego.

Pistacja / wiśnia / czekolada / rum

Słodycz i bogactwo smakowe Hans Tschida Muskat Ottonel 2009 doskonale uzupełniają deser, łącząc się z nutami pistacji, wiśni, czekolady i rumu. Wino, z charakterystycznymi słodkimi i kwiatowymi aromatami, tworzy wyjątkowe połączenie z deserem, zapewniając złożoność i długotrwałe wrażenia smakowe.

Zarezerwuj swoje miejsce na tej wyjątkowej kolacji. Liczba miejsc jest ograniczona.

Chcesz o coś dopytać, zarezerwować miejsce?
+48 882 822 282
mercato.gdansk@hilton.com