Z ogromną przyjemnością chcielibyśmy zaprosić Państwa na kolację komentowaną organizowaną z okazji wygranej naszego szefa Rafała Koziorzemskiego w prestiżowym konkursie międzynarodowym Chefs en Or.
W czasie kolacji szef Rafał zaprezentuje swoje dania konkursowe, a każdy z gości będzie mógł poczuć się jak juror i ocenić każdą z propozycji. Na tą szczególna okazje zaprosiliśmy szefa Marka Moskwe mistrza cukiernictwa, który osłodzi nam ten wieczór swoimi wypiekami. Bez wątpienia smaki, których będą mieli okazje spróbować goście na długo pozostaną w ich pamięci.
Miejsce: restauracja Fisherman by Rafał Koziorzemski Sopot
Cena: kolacja 319zł/osoba wine pairing 219zł/osoba
Gość specjalny: szef Marek MoskwaRezerwacja stolików poprzez e-mail
restauracja@fisherman.com.pllub telefonicznie 58 520 48 62
Kilka słów o szefie Rafale KoziorzemskimRafał urodził się 26.09.1988 roku, w Polsce w miejscowości Nowe Miasto Lubawskie. Kucharz, rzemieślnik z zasadami i charakterem, wielką determinacją i poświęceniem. Laureat światowego konkursu The Best Chef Rising Star Awadrs 2017, kucharz- odkrycie roku 2022, Perła miasta Sopot jak i również zwycięzca International CHEF Culinary Cup 2018, ambasador kampanii roślinnie jemy. W październiku 2023 roku wygrał prestiżowy konkurs Les Chefs en Or, w którym zmierzył się z szefami kuchni najlepszych restauracji z Niemiec, Hiszpanii, Austrii, Szwajcarii, Francji i Rumunii. Jego kulinarna przygoda rozpoczęła się, kiedy miał zaledwie 17 lat, pracował w restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą, jego kunszt kulinarny doceniają artyści malarze tacy jak Zora Mann czy też znany i ceniony artysta Pedro Martin Rojo. Specjalizuje się w kuchni lokalnej, uwielbia nietuzinkowe, zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe i pracę z owocami morza, fascynuje się dzikimi ziołami, które zbierając w lesie przenosi do swojej kuchni. Rafał to utalentowany kucharz, jego upór, poświęcenie, pasja zdecydowanie dążą do ciągłej doskonałości w jego kuchni, która przekłada się na jego dania! Jest zwolennikiem kuchni tradycyjnej z nowoczesnymi akcentami i uwielbia wdrążać nowe techniki gotowania. Obecnie współwłaściciel, szef kuchni Fisherman w Sopocie.