Zapraszamy na świąteczne obiadokolacje do Restaurancji No. 88. Codziennie od 22 do 26 grudnia będziemy serwować dania z innych stron Polski od góralskich przez śląskie, wielkopolskie, mazurskie, po tradycyjną Wigilię kaszubską.
22.12 MENU WIELKOPOLSKIE 17:00 - 20:00 Cena: 130 zł- Zupa grzybowa/ lane kluski
- Świąteczne gołąbki z dorszem
- Pierogi ruskie
- Karkówka pieczona w sosie myśliwskim
- Dodatki: kasza gryczana, ziemniaki gotowane, mix warzyw sezonowych, sałaty, marynaty
- Makowiec z bakaliami/ lawendowy lukier
25.12 MENU GÓRALSKIE 17:00 - 20:00 Cena: 130 zł- Kwaśnica / wędzone żeberka / puree ziemniak / boczek
- Ragout/ baranina / warzywa korzenne
- Karmazyn/ sos ziołowy
- Pierogi/ bób/ boczek wędzony
- Dodatki: puree ziemniaczane, bulgur, młoda kapusta zasmażana, sałaty, marynaty
- Sernik/ bryndza/ kasztany
24.12 TRADYCYJNA WIGILIA KASZUBSKA 17:00 - 21:00 Cena: 190 zł- Barszcz czerwony / uszka
- Pierogi / kapusta / grzyby
- Karp smażony / piwo
- Żeberka wieprzowe/ sos pieczeniowy
- Dodatki: kasza jaglana, pieczone ziemniaki, kapusta z grzybami, sałaty, marynaty
- Makówki / mak / chałka / bakalie / mleko / masło
23.12 MENU ŚLĄSKIE 17:00 - 20:00 Cena: 130 zł- Zupa siemieniotka/ grzankami
- Pstrąg smażony/ miód/ migdały
- Udko z kurczaka/ grzyby/ boczek/ cebula/ brandy/ czerwone wino
- Pierogi z mięsem/ okrasa
- Dodatki: kasza pęczak, kluski śląskie, warzywa korzenne, sałaty, marynaty
- Zpajza/ cytryna/ czekolada
26.12 MENU MAZURSKIE 17:00 - 20:00 Cena: 130 zł- Zupa rybna/ jesiotr/ raki
- Perliczka pieczona/ sos kurkowy
- Dorsz pieczony/ sos cytrynowy/ kapary
- Pierogi/ feta/ szpinak/ suszone pomidory
- Dodatki: kasza gryczana, pieczone ziemniaki w ziołach i czosnku, modra kapusta, sałaty, marynaty
- Ciasto "leśny mech" / jeżyny