stat
Impreza odwołana

Zapraszamy na kolację do hotelu Mercure Gdańsk Stare Miasto. Szef kuchni Tomasz Latos zadba o menu, a wydarzenie poprowadzi Adam Uradziński, manager oraz sommelier. Gościem specjalnym będzie Maciej Karpiński, reprezentujący Winnicę Turnau.

Dukah / olej rzepakowy / chleb domowy
Classique Brut  
Matjas / mus kremowo-cytrynowy / pikle: cebula,ogórek / grzanka żytnia / olej rzepak
Riesling 2022
Filet z sandacza / puree marchewkowe z wanilią / szpinak / rzeżucha 
Solaris 2023
Pierś z kaczki / ziemniaki pieczonez z tymiankiem / czerwona kapusta / sos - żurawina z cynamonem
Pinot Noir 2020
Sorbet cytrynowy / orzechy 
Johanniter  2022
Cena: 220 PLN / osoba

Miejsce: Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto
ul. Heweliusza 22
80-890 Gdańsk
Rezerwacje do 9 kwietnia
Adam.Uradzinski@accor.com