Kuchnia tajska jest fascynująca ze względu na swoją prostotę i jednoczesną mnogość smaków. Dania z tego regionu są dopieszczone i idealnie zrównoważone - kwaśne, ostre, słone i słodkie.
Chcesz poznać tajniki kuchni tajskiej? Dowiedzieć się, jak doskonale równoważyć smaki?
Co przygotujemy? - Tom yum - Pad Thai z krewetkami - Pad Kra Pao - Mango sticky rice
Bonus: Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek.
Co zapewniamy: - Broszura z przepisami - Fartuch, który możesz zabrać do domu - Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań - Zmywanie naczyń! Kto prowadzi: Mariusz Buller
Co musisz przynieść: - Buty na płaskiej podeszwie - Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem - Naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.