Podróże kształcą, a podróże "widelcem po mapie" dodatkowo przynoszą mnóstwo przyjemności! Restauracja Amber Side w Europejskim Centrum Solidarności zaprasza na kolejną przygodę ze smakami świata - tym razem w romantycznej, sennej Francji!
Wśród dań, które pojawią się na niedzielnym bufecie 18 listopada, znajdą się m.in. francuska zupa rybna bouilabaisse, faworki z indyczki w białym sosie, quiche nadziewane zielonymi warzywami i bekonem, terrina z łososia czy creme brulee.
ZUPA:Francuska zupa rybna - bouilabaisse
DANIA GŁÓWNE:
Łosoś podawany w cieście francuskim z porami w śmietanie
Eskalopki z pierś z indyka w sosie vermutowym z jadalnymi kasztanami
Wołowina duszona po burgundzku
Udko z kaczki confit z tymiankowym sosem
Ziemniaki gratin
Warzywa duszone po prowansalsku
BUFET DZIECIĘCY:
Rosół z kluseczkami
Faworki z indyczki w białym sosie
Puree ziemniaczane
Bukiet warzyw gotowanych na parze
BUFET ZIMNY:
Rogaliki croissant
Drożdżowa bagietka "Brioche"
Quiche nadziewane zielonymi warzywami i bekonem
Sałatka nicejska
Terrina z łososia
Pasztet z gęsi
Deska aromatycznych serów z bakaliami w miodzie
BUFET SŁODKI:
Babeczki kokosowe
Creme brulee
Mini eklery
Mus czekoladowy