stat
Impreza już się odbyła

Kuchnia polska jest bardzo różnorodna, to wpływ wielu kultur i niebywałe rozbicie regionalne. Zabierzemy Was w podróż kulinarną po Polsce. Poznacie smaki z różnych regionów naszego kraju. W ostatnich latach wyraźne kuchnia regionalna odradza się, a typowe potrawy stają się popularne nie tylko w Polsce.

27 kwietnia - 5 maja 2024, g. 09:00 - 18:00

Gdynia,
Uwaga: wydarzenie przeniesione; odbędzie się 16 października.

Przygotujemy
- kuchnia pomorska (smażony śledz w zalewie octowej)
- kuchnia kujawska (zupa śliwkowa z makaronem)
- kuchnia Warmii i Mazur (dzyndzałki -pierożki z wołowiną)
- kuchnia Mazowsza i Kurpiów ( piwo kozickowe i fafernuchy - ciastka do piwa)
- kuchnia wielkopolska (plyndze - placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną i cukrem)
- kuchnia galicyjska (maczanka krakowska z obwarzankiem)
- kuchnia śląska (buchty-kluski gotowane na parze z sosem owocowym)
- kuchnia Podhala (hałuski - kluski kładzione z serem i skwarkami)
- kuchnia Podlasia (kiszka ziemniaczana z okrasą)

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    290 zł