stat
Impreza już się odbyła

Mięsożerni (jagnięcina i kozina)

Jagnięcina i kozina to mniej popularne w Polsce i na świecie mięsa. Nie umniejsza to jednak ich jakości oraz wyrafinowanemu smakowi. Warto jest czasem być nietuzinkowym i zaskoczyć gości przyrządzając im danie z tak subtelnego produktu. Technik ich obróbki jest wiele. Wybór mięsa najlepszej jakości, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną i koziną obchodzić, jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie.

paź 9

środa, g. 17:00

Gdańsk, ul. Strajku Dokerów 17/18
Wstęp wolny

24 października - 16 listopada 2024, g. 17:00

Gdańsk,
bilety 600 zł
Na warsztatach pokażemy jak wybierać najlepszą jagnięcinę i kozinę oraz jak się z nimi obchodzić. Nauczycie się:

-rozbioru i cięć
-jak najlepiej obejść się z każdym kawałkiem jagnięciny i koziny
-jak je przyrządzić wedle różnych technik, tak by efekt był niezapomniany
-jak od podstaw przygotować najlepsze dodatki

Na warsztatach przygotujemy:

-gicz jagnięcą w marokańskim stylu (w ras el hanout) z ciecierzycą i korzennymi warzywami
-jamajskie curry z kozy
-kotlety jagnięce z kostką, ziołową panierkę z kozim serem, jeżynowy demi glace
-kofty jagnięce z raitą i izraelskim kuskusem
-chrupiący boczek jagnięcy z pistacjowym chimichuri