Przygotowanie wieprzowiny to rzecz, którą każdy kucharz- zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jej przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest przepisów z nią związanych. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący.
Omówimy wspólnie podczas warsztatów. Pokażemy, jak się z wieprzowiną obchodzić, jak wykorzystywać różne jej elementy, a przede wszystkim co zrobić, by to ona królowała na każdym stole.
Na warsztatach Edgar pokaże jak wybierać najlepszą wieprzowinę i jak się z nią obchodzić. Nauczycie się:
- rozbioru i cięć
- jak najlepiej obejść się z każdym kawałkiem wieprzowiny
- jak ją przyrządzić wedle różnych technik, tak by efekt był niezapomniany
- Jak od podstaw przygotować najlepsze dodatki
Przygotujemy:
- Bao bułki na parze z szarpaną łopatką (pulled pork)
- Wolno pieczony boczek w cydrze, pieczone jabłko, ziemniaczane ciastka z kapustą
- Terrinę wieprzową z kaczką, pistacjami, chutney jabłkowym
- Chopsy z kością w północno- afrykańskim stylu (z chermoulą)
- Żeberka wieprzowe po koreańsku