Nóż to najważniejsze narzędzie w kuchni. Na tych warsztatach poznacie "sztukę krojenia" czyli jak kroić, obierać, szatkować, rozdrabniać i siekać żeby smacznie zjeść.
Ponadto poznacie francuskie nazewnictwem różnych sposobów krojenia, które przyjęło się w kuchniach całego świata.Warsztaty są skierowane dla wszystkich, którzy chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni, jak również ludzi którzy pracują zawodowo i jednocześnie chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe.
Przygotujemy- "płaczemy" przy szatkowaniu cebuli (zupa cebulowa z serową grzanką)
- poznajemy krojenie "concasse" (bruschetta z pomidorami i bazylią)
- kroimy wędzonego łososia i poznajemy krojenie "brunoise" (carpaccio z wędzonego łososia z warzywami brunoise)
- siekanie ryby na tatara (tatar z łososia)
- zdejmujemy skórę z ryby i poznajemy krojenie "julienne" (łosoś w folii z warzywami julienne)