Uroczyste otwarcie Letniego Ogródka Szampańskiego odbędzie się w czwartek o godzinie 18:00. Wstęp na zaproszenie dla stałych gości (w tym Pan Dariusz Michalczewski, Włodzimierz Groblewski, właściciel firmy Bauhaus itp.) Na wstępie reprezentant marki Moet&Chandon pokrótce opowie o szampanach jakie będą mieli okazję próbować goście w trakcie wieczoru.
Na tę okazję Nasz Szef Kuchni przygotował specjalne menu degustacyjne, które pozwoli w pełni odkryć wyjątkowość szampana Moet&Chandon:
Małże św. Jakuba zapiekane w muszli na sosie szampańskim podawane z kieliszkiem Moet&Chandon Imperial Brut
Pierś z kaczki pieczona na różowo z wytrawną galaretką malinową i pommes duches podawana z kieliszkiem Moet&Chandon Nectar Imperial
Aksamitna Panna Cota z musem z pieczonej nectarynki podawana z kieliszkiem Moet&Chandon Rose
Całość wieczoru umili gościom występ na żywo
Hanny Woźniak wraz z pianistą, wokalistka zaprezentuje się w utworach jazz'owych i soul'owych.