stat
Impreza już się odbyła

Pierogi świata - warsztaty kulinarne

Pierogi to jedno z najbardziej ikonicznych dań kuchni polskiej. Ale czy tylko ? Prawie każdy kraj na świecie posiada swoją wersję pierogów i jest z nich znany. Możemy je smażyć, parować, piec, gotować lub łączyć wszystkie te techniki. Na tym szkoleniu chcemy Wam przedstawić najbardziej znane pierogi świata, które spróbują zrzucić te od Waszych babć/mam z piedestału. Czy im się uda ? Przekonajmy się!!

lip 16

wtorek, g. 18:00

bilety 440 zł

w każdą środę (do 18.12), g. 19:00 - 21:00

Wstęp wolny
Co przygotujemy?
- Coxinha (brazylijskie smażone)
- Empanadas (hiszpańskie pieczone)
- Banh bot loc (wietnamskie parowane)
- Khinkali (gruzińskie gotowane)

Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club

Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!

Kto prowadzi:
Mariusz Buller

Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.

Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.