stat

Próba Charakterów Kolacja ze Smakami Michelin

Już 21 listopada zapraszamy na wyjątkowy wieczór w Hotelu Haffner w Sopocie.
Pięciu szefów kuchni, pięć smaków, jedno doświadczenie kolacja degustacyjna, która pobudzi wszystkie zmysły.

Tego wieczoru pięciu wyjątkowych szefów kuchni zaprezentuje pięciodaniowe menu degustacyjne inspirowane różnorodnymi stylami kulinarnymi połączenie pasji, techniki i charakteru w jednym, niepowtarzalnym doświadczeniu.

W kolacji udział wezmą:
--- > Daniel Burandt Café Xander, Hotel Haffner, Sopot 
--- > Mateusz Suliga Restauracja Artesse by Juanlu Fernández, H15 Palace, Kraków 
--- > Yassin Bugajny Restauracja Wierzbowa 15, Altus Palace, Wrocław 
--- > Paweł Gacek Executive Chef, Destigo Hotels
--- > Przemek Woźny Second Executive Chef, Destigo Hotels
--- > Marcin Świerkosz Szef Cukierni, Café Xander, Hotel Haffner, Sopot

A co w menu??
Amuse Bouche
Foie gras / czekolada 90% / banan / pigwa
Cepelin / żółtko / kwaśna śmietana / borowik
/// Szef kuchni: Daniel Burandt (wyróżnienie MICHELIN 2025) ///

Przystawka zimna
Pstrąg z zielenicy / kiszona rzepa / gruszka / rukiew wodna
/// Szef kuchni: Yassin Bugajny Restauracja Wierzbowa 15, Altus Palace, Wrocław (wyróżnienie MICHELIN 2025)///

Zupa
Bryndza / jagnięcina / ziemniak / trufla
/// Executive Chef: Paweł Gacek Destigo Hotels ///

Danie główne ryba
Biały halibut / kalafior / ogórek / kawior czarny / oliwa koperkowa / oliwa paprykowa
/// Second Executive Chef: Przemek Woźny Destigo Hotels ///

Intermezzo
Jabłko / mięta
/// Szef Cukierni: Marcin Świerkosz ///

Danie główne mięso
Pierś z kaczki / bażant / jeżyna / majeranek
/// Szef kuchni: Mateusz Suliga Restauracja Artesse by Juanlu Fernández, H15 Palace, Kraków (wyróżnienie MICHELIN 2025) ///

Deser
Rokitnik / twaróg / czekolada / migdały
/// Szef Cukierni: Marcin Świerkosz ///
Całość zostanie dopełniona pairingiem win, starannie dobranym do każdego dania.
Pięciu szefów, pięć charakterów, jedna niezapomniana kolacja.
 

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    380 zł
  • Kontakt
    58 550-98-13, 58 550-98-64,
    58 550-99-99
Nie przegap okazji, by stać się częścią tego niezwykłego wieczoru!
Rezerwacje stolików przyjmujemy do 17 listopada 2025 r. — liczba miejsc jest ograniczona.

lis 29

sobota, g. 19:00

Sopot,
bilety 249 zł
gru 3

środa, g. 19:00

bilety 1900 zł