Już
21 listopada zapraszamy na wyjątkowy wieczór w Hotelu Haffner w Sopocie.
Pięciu szefów kuchni, pięć smaków, jedno doświadczenie kolacja degustacyjna, która pobudzi wszystkie zmysły.
Tego wieczoru pięciu wyjątkowych szefów kuchni zaprezentuje pięciodaniowe menu degustacyjne inspirowane różnorodnymi stylami kulinarnymi połączenie pasji, techniki i charakteru w jednym, niepowtarzalnym doświadczeniu.
W kolacji udział wezmą:
--- > Daniel Burandt Café Xander, Hotel Haffner, Sopot
--- > Mateusz Suliga Restauracja Artesse by Juanlu Fernández, H15 Palace, Kraków
--- > Yassin Bugajny Restauracja Wierzbowa 15, Altus Palace, Wrocław
--- > Paweł Gacek Executive Chef, Destigo Hotels
--- > Przemek Woźny Second Executive Chef, Destigo Hotels
--- > Marcin Świerkosz Szef Cukierni, Café Xander, Hotel Haffner, Sopot
A co w menu??
Amuse BoucheFoie gras / czekolada 90% / banan / pigwa
Cepelin / żółtko / kwaśna śmietana / borowik
/// Szef kuchni: Daniel Burandt (wyróżnienie MICHELIN 2025) ///
Przystawka zimnaPstrąg z zielenicy / kiszona rzepa / gruszka / rukiew wodna
/// Szef kuchni: Yassin Bugajny Restauracja Wierzbowa 15, Altus Palace, Wrocław (wyróżnienie MICHELIN 2025)///
ZupaBryndza / jagnięcina / ziemniak / trufla
/// Executive Chef: Paweł Gacek Destigo Hotels ///
Danie główne rybaBiały halibut / kalafior / ogórek / kawior czarny / oliwa koperkowa / oliwa paprykowa
/// Second Executive Chef: Przemek Woźny Destigo Hotels ///
IntermezzoJabłko / mięta
/// Szef Cukierni: Marcin Świerkosz ///
Danie główne mięsoPierś z kaczki / bażant / jeżyna / majeranek
/// Szef kuchni: Mateusz Suliga Restauracja Artesse by Juanlu Fernández, H15 Palace, Kraków (wyróżnienie MICHELIN 2025) ///
DeserRokitnik / twaróg / czekolada / migdały
/// Szef Cukierni: Marcin Świerkosz ///
Całość zostanie dopełniona pairingiem win, starannie dobranym do każdego dania.
Pięciu szefów, pięć charakterów, jedna niezapomniana kolacja.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.