Serdecznie zapraszam na drugą edycję kolacji w stylu raw. Kolacja odbędzie się 23 sierpnia o godzinie 20:00 w Wine Bar Probiernia w Gdańsku.
menu gazpacho pomidorowe, tapioka bazyliowa, ziemia z oliwek
Bodegas Verdeal, Ayre, Rueda 2017ceviche z dorsza, kimchi, marynowana jarzębina, chrupek czosnkowy
Fritz Zimmer, Riesling Kabinett, Mosel 2017kompresowane cukinia, piklowane shimeji, pasta z suszonych pomidorów, świeże zioła
Celler Pinol, "Portal" Rose, Terra Alta 2017gravlax z łososia, piklowany koper włoski, majonez z czarnuszką, sorbet z agrestu
d'Arenberg, "The Stump Jump" White, McLaren Vale, 2017
granita z trawy cytrynowej
tatar wołowy, lardo, salami piccante, marynowane papryki, pistacje
Calitro, "Ausilio" Negroamaro Salento, Puglia 2016semifreddo jogurtowe, marynowane czereśnie, karmel
Oppenheimer Herrenberg, Sauvignon Blanc Spatlese 2016napojewoda mineralna
kawa lub herbata