Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu, aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją.
W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na
https://RestaurantWeek.pl/ RestaurantWeek® - Wydanie Specjalne!
Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska, kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwalu kulinarno-towarzyskiego w Polsce i w Europie.
Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood - 137,000 Gości; #FoodSmellsGood - 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata.- zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! - dodaje.
Butchery &WineGdyńska restauracja Butchery & Wine to młodsza siostra znanego lokalu z Warszawy z szefem Mateuszem Ciałkiem u sterów. Na wiosenną edycję RestaurantWeek® w obu wariantach menu na przystawkę skosztujesz tu kremu z topinamburu z orzechami i oliwą truflową. Danie główne dla wegetarian to grillowany boczniak mikołajkowy, polenta ze szpinakiem oraz truflowe chimichurii, w wersji mięsnej soczysta kiełbasa wołowo-wieprzowa z cheddarem, polentą i truflowym chimichurii. Na słodki finisz restauracja proponuje kajmakowy fondant z jabłkiem i cynamonem.
Bistro MiastoBistro Miasto serwuje festiwalowe menu w Kunszcie Wodnym, obecnej siedzibie Instytutu Kultury Miejskiej, to miejsce w którym kultura łączy się z kuchnią i wzajemnie przenika. W ramach wiosennej edycji RestaurantWeek® w obu wersjach menu spróbujesz tu gorącej sałatki z azjatyckich grzybów z groszkiem cukrowym, cykorią, limonką, do wyboru opcja z krewetkami. Danie główne to panang curry z orzeszkami ziemnymi, galangalem, trawą cytrynową i warzywami - wybierz kaczkę lub tempeh dla wegetarian. Finał tej kulinarnej opowieści to matcha creme brulee z owocami.
Papieroovka Cider Garden Papieroovka Cider Garden to miejsce gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. Menu festiwalowe, prezentuje wyrafinowane dania takie jak łosoś z salsa verde, karmazyn w towarzystwie ziemniaków Douphinoise, czy też niezapomniany deser na bazie kremu whiskey z mandarynką. Zapraszamy do Papieroovka Cider Garden, by celebrować każdy posiłek jako ucztę dla podniebienia.
Pelican Pelikan w Sopocie to miejsce, gdzie smaki śródziemnomorskie łączą się z unikalnymi koktajlami. Restauracja w ramach Restaurant week zaprasza na wyjątkowe dania idealne na spotkania ze znajomymi. Menu oferuje innowacyjne połączenia, takie jak seler z truflą czy łosoś w sosie miso. Odwiedzając Restauracje Pelikan możesz cieszyć się nie tylko smakiem, ale i niepowtarzalnym klimatem Sopotu.
Autorskie menu najlepszych Chefów w Polsce w atrakcyjnej cenie!
Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie
https://RestaurantWeek.pl/ . Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru, oraz w wybranych miastach Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu - Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.
Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu
https://RestaurantWeek.pl/ . Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut
Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca - 24 kwietnia 2024
O RestaurantWeek®:
Festiwal RestaurantWeek® od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.
Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca - 24 kwietnia.
Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź :
https://RestaurantWeek.pl/ ***
Opisy przypadków, porównania, statystyki, badania oraz rekomendacje odnoszą się do stanu obecnego. Ich publikacja ma cel informacyjny i nie należy się na nich opierać w zakresie doradztwa operacyjnego, marketingowego, prawnego, technicznego, podatkowego, finansowego lub jakiekolwiek innego. Visa Inc. nie gwarantuje kompletności ani dokładności informacji zawartych w tym dokumencie. Nie przyjmuje także żadnej odpowiedzialności, która może wynikać z polegania na takich informacjach. Informacje zawarte w niniejszym dokumencie nie stanowią porady inwestycyjnej ani prawnej, a czytelników zachęca się do zasięgnięcia porady kompetentnego specjalisty, jeżeli jest wymagana.