Rozpoczynamy w Pracowni LIS cykl warsztatów z żywienia: "Smacznie, zdrowo, kolorowo"! To sześć bezpłatnych warsztatów kulinarnych. Każdy zostanie poświęcony jednej, popularnej kuchni świata.
Harmonogram:- 23.05.2018 r. godz. 17:00-19:00 | Temat: Dieta wegetariańska
- 13.06.2018 r. godz. 17:00-19:00 | Temat: Dieta śródziemnomorska nad Wisłą.
- 11.07.2018 r. godz. 17:00-19:00 | Temat jeszcze do uzgodnienia, może trochę azjatyckiej kuchni.
Co odgrywa decydującą rolę podczas wyboru produktów spożywczych? Kubki smakowe, wzrok, a może zmysł węchu? Potrawy słone, słodkie, pikantne. Dlaczego jedne osoby uwielbiają słodycze, mięso, warzywa czy papryczki chili, a inne ich unikają i wręcz nie znoszą?
Na spotkaniach będzie możliwość degustacji nieskomplikowanych dań czy koktajli przygotowanych podczas warsztatu.
Uczestnicy warsztatu proszeni są o przyniesienie ze sobą szalika lub apaszki.
Prowadzenie:
Ewa Dygaszewicz - dietetyk, edukator diabetologiczny specjalizujący się w układaniu indywidualnych jadłospisów także w chorobach dieto-zależnych, jednocześnie promując zdrowy tryb życia.
Warsztat zorganizowany w ramach projektu System aktywizacji Społeczno-Zawodowej w Gdyni (www.aktywizacjawgdyni.pl) współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego na lata 2014-2020.