Cóż lepszego może spotkać każdego na imprezie lub na spotkaniu w gronie znajomych, niż drobne przekąski do schrupania "na raz" ? Odpowiadamy: NIC! To samo uważają Hiszpanie w każdym możliwym miejscu i czasie. Tradycja tapas jest znana już od czasów rzymskich. Ciepły klimat, szybkość zjedzenia pomiędzy kolejnymi kieliszkami wina, brak krępujących sytuacji podczas długich rozmów, gdy ma się pełne usta. To wszystko złożyło się na popularność jednokęsowych dań czyli tapas.
Co przygotujemy? - Croquetas (krokieciki) -Montaditos (grzanki)
- Polbo a feira (gotowana ośmiornica)
- Pinchitos (szaszłyczki)
- Berenjenas con miel (smażony bakłażan z miodem)
- Chorizo a la vinho (chorizo w winie)
Bonus: - Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy:- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi: Mariusz Buller
Co musisz przynieść: - Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne: Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.