stat
Impreza już się odbyła

Tradycyjne dania wigilijne w nowej odsłonie - wieczór kolacyjny

Wigilia to szczególna wieczerza. Zaproponujemy zupelnie nowe potrawy, zgodne z charakterem tego święta. Łukasz udowodni, że wieczór wigilijny to tradycja, którą można okrasić nowoczesną kuchnią narodową.

sie 14

środa, g. 18:00

bilety 450 zł
paź 8

wtorek, g. 17:00

Gdańsk, ul. Na Zaspę 53
Wstęp wolny
Co przygotujemy:
Jesiotr ze skorzonerą i goździkami
Węgorz z konfiturą ze śliwek i amarantusem
Smażona kapusta z kminkiem i pieczonym czosnkiem
Barszcz z kiszonych buraków
Cynamonowa kruszonka z sorbetem z grzańca z śliwką węgierką
Kaczka pieczona
Sandacz po grecku
Figi z kozim serem i koniakiem

Kto prowadzi:
Łukasz Toczek
Specjalizuje się w kuchni polskiej, przy użyciu najnowszych technik. Gotuje według por roku, dostępności produktów w ich najlepszym okresie. Z produktów jakie daje natura tworzy w Restauracji Metamorfoza w Gdańsku bardzo ciekawe dania wykorzystując zapomniane produkty. Kieruję się przede wszystkim dostępnością produktów w ich najlepszym okresie do spożycia. Dania kuchni polskiej w jego wykonaniu to nasza najlepsza kulinarna rekomendacja kraju.