Tydzien Kuchni Gruzinskiej w Tawernie Mestwin w wykonaniu Seirana Petrosiana
MENU:ZAKĄSKI: (8 zł)
-fasola czerwona z orzechami
-szpinak po gruzińsku
-mchali z bakłażanów (smarowane czosnkiem z kolendrą)
-mchali z botwiny z orzechami
-pokrzywa smarzona na oleju z oliwy z cebulą i jajkiem
ZUPY:
-charczo (10 zł)
-czichirtma (7 zł)
DANIA DRUGIE: (19 zł)
-gulasz wołowy w sosie orzechowym z chomi (mamałyga)
-sauwi (kura w sosie orzechowym) - piure
-gołąbki w liściach winogronowych po ormiańsku (sos czosnkowy)
-gołąbki po gruziński (papryka, pomidory, bakłażany nadziewane)
-chankali (pierogi mięsne po gruzińsku)
SURÓWKI: (7 zł)
-kapusta kiszona w sosie Baza
-surówka z pomidorów, ogórków po gruzińsku
WINA:
-NAPAREULI (czerwone wytrawne) - 12 zł
-PIROSMANI (czerwone półwytrawne) - 12 zł
-ALASNAS WELI (białe półwytrawne) - 12 zł
-KINDZMARAULI (czerwone półsłodkie) -15 zł
SPECJALNOŚĆ SZEFA KUCHNI (ZAKĄSKA) - 10 ZŁ
BASTURMA - WĘDZONE NA SUROWO MIĘSO WOŁOWE PO ORMIAŃSKU 25 ZŁ
PSTRĄG ZAPIEKANY PO GRUZIŃSKU Z ZIEMNIAKAMI
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO SPRÓBOWANIA PRZYSMAKÓW NIEZWYKŁEJ GRUZIŃSKIEJ KUCHNI!!