stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty Kulinarne - Włoskie sery i ich tajemnice

Obecnie we Włoszech wyrabia się ponad 450 różnych gatunków serów, a wśród nich dojrzałe sery o silnym zapachu, sery marynowane w ziołach, dojrzewające w winie lub sery wyrabiane według tradycyjnych przepisów.

paź 4

piątek, g. 16:30

Gdynia,
bilety 25 zł
paź 5

sobota, g. 11:00

bilety 440 zł
Odkryjemy tajemnice niektórych z nich i pokażemy wam z czym najlepiej się komponują.

Wspólnie przyrządzimy między innymi zapiekane makarony oraz inne potrawy na czele z włoskimi specjałami.

Warsztaty poprowadzi Szef Kuchni Krzysztof Jesiołowski.

Dla uczestników mamy przygotowane:

- fartuch
- niezbędne składniki, przyprawy, oliwy
- stanowiska pracy z całym wyposażeniem potrzebnym do przygotowania dań.
- poczęstunek w formie lampki wina, napoi i przede wszystkim konsumpcji tego co ugotujesz :
- opakowania na wynos (jest tego sporo, więc jeśli nie zdołasz wszystkiego zjeść, nie ma problemu - zabierzesz ze sobą do domu)
- dyplomy oraz przepisy kulinarne.

Przyjdź i spędź miło wieczór - nauczymy Cię przygotowywać pyszne dania, poznasz nowych ludzi oraz zjesz smaczną kolację.