Obecnie we Włoszech wyrabia się ponad 450 różnych gatunków serów, a wśród nich dojrzałe sery o silnym zapachu, sery marynowane w ziołach, dojrzewające w winie lub sery wyrabiane według tradycyjnych przepisów.
Odkryjemy tajemnice niektórych z nich i pokażemy wam z czym najlepiej się komponują.
Wspólnie przyrządzimy między innymi zapiekane makarony oraz inne potrawy na czele z włoskimi specjałami.
Warsztaty poprowadzi Szef Kuchni Krzysztof Jesiołowski.
Dla uczestników mamy przygotowane:- fartuch
- niezbędne składniki, przyprawy, oliwy
- stanowiska pracy z całym wyposażeniem potrzebnym do przygotowania dań.
- poczęstunek w formie lampki wina, napoi i przede wszystkim konsumpcji tego co ugotujesz :
- opakowania na wynos (jest tego sporo, więc jeśli nie zdołasz wszystkiego zjeść, nie ma problemu - zabierzesz ze sobą do domu)
- dyplomy oraz przepisy kulinarne.
Przyjdź i spędź miło wieczór - nauczymy Cię przygotowywać pyszne dania, poznasz nowych ludzi oraz zjesz smaczną kolację.