stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty (Najlepsze sosy do makaronów gotowe w 15 minut)

Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować  w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody  do ugotowania makaronu.

maj 5-6

niedziela - poniedziałek, g. 14:00

Kadyny,
We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Przygotujemy:

spaghetti alle olive e rucola  (spaghetti z oliwkami i rukolą)
linguine al pesto  (linguine z bazyliowym pesto)
spaghetti alla carbonara  (spaghetti carbonara z guanciale)
spaghetti amatericiana  (spaghetti z sosem pomidorowym i pancettą)
linguine ai frutti di mare  (linguine z owocami morza)
penne mari a monti  (penne z borowikami i krewetkami)
penne al salmone e salvia  (penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).