Warsztaty cukiernicze w Hotelu Haffner***** Hotel Haffner Sopot Sprawdź!
stat

Warsztaty cukiernicze w Hotelu Haffner***** Opinie (1)

Zapraszamy na szkolenie z kapitanem Reprezentacji Polski podczas MŚ w deserach lodowych w 2020r. Michałem Wiśniewskim.

w każdą sobotę (do 19.12), g. 11:00 - 13:00

gru 20

niedziela, g. 15:00 - 17:00

Gdańsk,
Zachęcamy do zapisów - liczba miejsc mocno ograniczona

Wykonamy na nim 3 rodzaje trufli oraz piankę marshmallow
- Trufla malinowa z ziarnem kakaowca
- Trufla czekoladowa z 70 % czekolady
- Trufla karmelowa z solą
- Pianka waniliowa Marshmallow z kokosem.

Osoby, które będą uczestniczyć w szkoleniu zostaną podzielone na trzy - cztery grupy. W programie szkolenia oprócz wykonania produktów, zostaną omówione poniższe tematy:
- Czym jest temperowanie czekolady
- Jak uzyskać prawidłowy balans produktów
- Omówienie surowców
- Zakresy temperatur i prawidłowa obróbka czekolad
- Czym się kierować przy tworzeniu trufli