Zapraszamy na szkolenie z kapitanem Reprezentacji Polski podczas MŚ w deserach lodowych w 2020r. Michałem Wiśniewskim.
Zachęcamy do zapisów - liczba miejsc mocno ograniczona
Wykonamy na nim 3 rodzaje trufli oraz piankę marshmallow
- Trufla malinowa z ziarnem kakaowca
- Trufla czekoladowa z 70 % czekolady
- Trufla karmelowa z solą
- Pianka waniliowa Marshmallow z kokosem.
Osoby, które będą uczestniczyć w szkoleniu zostaną podzielone na trzy - cztery grupy. W programie szkolenia oprócz wykonania produktów, zostaną omówione poniższe tematy:
- Czym jest temperowanie czekolady
- Jak uzyskać prawidłowy balans produktów
- Omówienie surowców
- Zakresy temperatur i prawidłowa obróbka czekolad
- Czym się kierować przy tworzeniu trufli
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.