stat
Impreza już się odbyła

Krewetki cenione są za wyśmienity smak, jak również za wartości odżywcze i niską kaloryczność. To słodkowodne i morskie skorupiaki, jest ich ponad 2000 gatunków. Występują w wodach całego świata. Warsztaty będą w całości poświęcone krewetkom.

gru 21

sobota, g. 12:00 - 14:00

Gdańsk, ul. Batorego 18
bilety 40 zł
ulgowy 30 zł
przedsprzedaż 40 zł
Kup bilet
sty 11

sobota, g. 15:00

bilety 199 zł
Dowiecie się jak się je poławia, segreguje i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze. Przygotujemy różne rozmiary krewetek, od małych po naprawdę duże  sztuki.  Nauczycie się jak oczyszczamy i obieramy krewetki, gdzie kupować i na co warto zwracać uwagę podczas zakupów, tak aby dania które z nich przygotujecie były naprawdę wyjątkowe. Poznacie różne techniki kulinarne, które pozwolą Wam na nowo odkryć te fantastyczne skorupiaki.

Przygotujemy
ceviche z krewetek i mango
koktajl z krewetek w wersji meksykańskiej
krewetki z ryżem, pomidorami, kiełbasą chorizo, papryką i
sałata z  krewetkami  sous vide z wędzoną  papryką, awokado, pomarańczami z mini bułeczkami maślanymi
pierożki gotowane na parze z krewetkami, trawą cytrynową, chili, imbirem i kwaśno-ostrym dresingiem
tempura z krewetkami i sosem z yuzu i togarashi
dzikie krewetki z grilla z bazyliowym aioli

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).