stat
Impreza już się odbyła

Zjeżdżając do Toskanii zboczami Apeninów dostrzegamy, że niebo nabiera tu magicznej śródziemnomorskiej barwy. Łagodne wzgórza pocięte są precyzyjną siatką pól i winnic, przyrodę uszlachetnia praca i inteligencja ludzi, a między polami rozrzucone są wytwórnie win, tłocznie oliwy i najprzeróżniejsze warsztaty.

lis 21

czwartek, g. 19:30

Gdynia,
bilety 175 zł
wyprzedane
gru 3

wtorek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 50 zł
Kup bilet
Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska
Czas trwania: 3,5-4 h

Przygotujemy
> sedani ripieni  (faszerowane łodygi selera naciowego, wołowiną, włoską mortadellą i parmezanem)
> crostini ai fegatini  (grzanki z wątróbką, szałwią i kaparami)
> ceostini ai funghi   (grzanki z grzybami, czosnkiem i pietruszką)
> insalata di fagioli al. Tonno  (sałatka z fasoli z tuńczykiem)
> coniglio in umido  (królik z białym winem, ziołami i oliwkami)
> cacciucco alla livornese (zupa z ryb i owoców morza)
>  risotto ai funghi  (risotto z grzybami)

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.