stat

Zapiekane makarony to kwintesencja włoskiego comfort food! We Włoszech najczęściej podawane są jako pierwsze danie podczas niedzielnych i świątecznych obiadów, ale dzięki bogactwu składników i smaków mogą stanowić pełnowartościowy, samodzielny posiłek.

Przygotujemy;

  • lasagne alla emiliana (lazania z mięsnym ragu, znane na całym świecie,  są symbolem kuchni włoskiej)

  • lasagne al. salmone e pep erosa  ( lazania z łososiem i różowym pieprzem)

  • cannelloni di crespelle con ricotta e spinaci (cannelloni z naleśników ze szpinakiem i ricottą szpinakiem i grzybami, przykryte delikatnym beszamelem i aromatyzowane truflami)

  • penne mediterranee  (śródziemnomorskie penne, w których pomidory, oliwki, kapary, mozzarella i pecorino, klasyczne składniki kuchni włoskiej łączą się w pysznej   makaronowej zapiekance)


Na warsztatach pracujemy indywidualnie.
Po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania  serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
maj 23

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 299 zł
wyprzedane
cze 3

wtorek, g. 18:00

bilety 450 zł