Zapiekane makarony to kwintesencja włoskiego comfort food! We Włoszech najczęściej podawane są jako pierwsze danie podczas niedzielnych i świątecznych obiadów, ale dzięki bogactwu składników i smaków mogą stanowić pełnowartościowy, samodzielny posiłek.
Przygotujemy;
- lasagne alla emiliana (lazania z mięsnym ragu, znane na całym świecie, są symbolem kuchni włoskiej)
- lasagne al. salmone e pep erosa ( lazania z łososiem i różowym pieprzem)
- cannelloni di crespelle con ricotta e spinaci (cannelloni z naleśników ze szpinakiem i ricottą szpinakiem i grzybami, przykryte delikatnym beszamelem i aromatyzowane truflami)
- penne mediterranee (śródziemnomorskie penne, w których pomidory, oliwki, kapary, mozzarella i pecorino, klasyczne składniki kuchni włoskiej łączą się w pysznej makaronowej zapiekance)
Na warsztatach pracujemy indywidualnie.
Po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.