Warsztat kulinarny, który całkowicie będzie poświęcone są jednemu z najwyższej jakości i wszechstronnie użytecznych składników kuchni masłu! Podczas tych warsztatów wkroczysz w fascynujący świat maślanej doskonałości, gdzie odkryjesz jego sekrety, zastosowania i wyjątkowe właściwości.
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 4 h
Przygotujemy-> domowe masło (z mleka krowiego)
Dania na bazie masła:
- masło limonkowo-kolendrowe (krewetki z grilla z polentą)
- masło z algami morskimi (zapiekane małże św. Jakuba z sałatką z pędów bambusa)
- masło bazyliowo-pistacjowe (makaron rigatoni z wędzonym łososiem MOWI)
- masło z pieczoną skórką kurczaka i chili ( kurczak z klasycznym puree)
- masło palone (pieczone brzoskwinie z domowymi lodami)
-> podczas warsztatów pracujemy indywidualnie.
-> po zakończonym gotowaniu, posiłki są pakowane w ekologiczne opakowania na wynos.