Omówimy i pokażemy, jak się z jagnięciną, jak wykorzystywać różne ich elementy, a przede wszystkim co zrobić, by nie zabić ich aromatu i rozkochać w nich każde podniebienie. Na warsztatach pokażemy jak wybierać najlepszą jagnięcinę oraz jak się z nimi obchodzić.
Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4h
Przygotujemytagine jagnięcy z taboauleth i marokańska sałatka z marchewkigicz jagnięca w stylu hiszpańskim z chorizo i wędzona papryka
kotlety jagnięce z kostką, z owczym jogurtem miętowa salsą verde
burger jagnięcy z harissą i jogurtem miętowym
tatar jagnięcy z kimchi , żółtkiem marynowanym w soi i marynowanym daikonem
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.