stat
Impreza już się odbyła

Przygotowanie wieprzowiny to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jej przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest przepisów z nią związanych.

Prowadzący: Adam Woźniak
Czas trwania: 4 h

Przygotujemy:
> kanapka z polikiem wieprzowym glazurowanym imbirem i sałatka z czerwonej kapusty i fenkuła
> duszony boczek Shaoxing z makaronem ryżowym
> filipińskie szaszłyki z boczku
> gulasz z łopatki wieprzowej z jabłkami cydrem i kluskami kładzionymi
> kantońskie kotlety schabowe z ryzem jaśminowym i chińskim brokułem

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.