stat

Przełamiecie rutynę i poznacie nowe smaki. Często zastanawiasz się co na obiad? Nie masz czasu na wymyślanie i gotowanie, więc często przygotowujesz te same dania? Dzięki łatwym i szybkim przepisom na obiad zaskoczysz bliskich i znajomych czymś naprawdę wyjątkowym.

lut 15

sobota, g. 15:00

bilety 229 zł
mar 12

środa, g. 18:00

bilety 510 zł
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 4 h

Przygotujemy:
> kurczak pieczony w miodzie z ciecierzycą i sałatą z pieczonych warzyw
> hasselbacki ze słodkich ziemniaków  ze stekami z  portobello i chipsami z jarmużu
>  dorsz  duszony w sosie ananasowo kokosowym z chilli z zasmażanym ryżem
> curry suya z jagnięciną i kuskusem
> ziemniaczki zapiekane z kiełbasą, cebulą i paprykami kolorowymi i dressingiem jogurtowo-miętowym
> pieczony ser halloumi w panierce z zatarem i sałatą horiatiki
> makaron  z krewetkami i bazylią grecką z dressingiem cytrusowo koperkowym
> sałata z pieczonych buraków z kasztanami jadalnymi i dressingiem tahini
> łosoś MOWI pieczony z sosem teriyaki-imbirowym i sałatą z glonów wakame i ogórka
> czekoladowo kawowe ciasto bananowe z polewą z masła orzechowego i słonego karmelu

-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.