stat

Azjatyckie zupy to prawdziwa mozaika smaków, aromatów i tekstur, które odzwierciedlają różnorodność kulinarną kontynentu. Każdy region Azji oferuje unikalne zupy, będące esencją lokalnych tradycji i składników.

Przygotujemy:

  • Miso Shiro (delikatna zupa na bazie dashi, pasty miso z glonami) Japonia

  • Congee (ryżowa z kurczakiem i pak-choi) Chiny

  • Canh ca chua (kwaśno-słodka zupa rybna z ananasem, pomidorami i kiełkami soi) Wietnam

  • Kari Laksa Udang  (ostra curry z krewetkami) Malezja

  • Chamchi-kimchi-jjigae (ostra zupa z kimchi i tuńczykiem) Korea

  • Khao Tom (zupa z ryżem, klopsikami wieprzowymi) Tajlandia

maj 10

sobota, g. 15:00

bilety 239 zł
maj 20

wtorek, g. 18:00

bilety 460 zł