stat
Impreza już się odbyła

W różnych rejonach Chin można spotkać różnorodne produkty w zależności od klimatu i panujących warunków naturalnych. Duże znaczenie dla Chińczyków ma sezonowość produktów oraz to jaki wpływ wywierają na ludzki organizm. Podczas spotkania posmakujecie potraw z regionu Syczuan.

lis 24

poniedziałek, g. 17:40

Wstęp wolny
wymagana rezerwacja

gru 7

niedziela, g. 15:00

Gdynia,
bilety 300 - 550 zł
Prowadzący: Agnieszka Grabowska


Przygotujemy

-> Siji dou (fasolka stir fry z imbirem, czosnkiem i chili)
-> Ka bing (placki pszenne nadziewane boczkiem oraz kolendrą)
-> Chaoshou  (pierożki w domowym oleju na bazie chili)
-> Xiao mian (makaron pszenny z mięsem mielonym podany z pak choy i grochem)
-> Chongqing kao yu  (ryba w całości, podawana w wywarze na bazie chili i pieprzu syczuańskiego, podawana z grzybami shiitake & enoki, lotosem i szczypiorem)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.