stat
Impreza już się odbyła

Desery. Któż z nas nie lubi czegoś słodkiego na zwieńczenie idealnej kolacji lub wystawnego obiadu w rodzinnym gronie? Nic tak nie poprawia humoru jak idealne ciasteczko lub puszysta beza. Piotr zaproponuje Wam poznanie podstawowych przepisów cukierniczych i technik cukierniczych w przygotowaniu deserów.

lip 18

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 299 zł
lip 30

środa, g. 17.00

Gdynia,
bilety 220 zł
Przygotujemy
-> krem chantilly  (Millefeuille ze świeżymi owocami)
-> krem pâtissière  (eklery z sosem kawowym)
-> krem angielski  (karmelizowane banany z crème angliaise)
-> ciasto parzone  (mini ptysie z craquelin)
-> beza włoska (śliwkowy crumble z bezą włoską)
-> beza szwajcarska  (baked Alaska)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
 

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.