Te warsztaty to nie tylko nauka gotowania, ale również okazja do rozwijania kulinarnych pasji, poszerzania horyzontów i nawiązywania nowych przyjaźni. Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców. Tym razem zabieramy dzieci do świata szybkich, ale pysznych dań.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
Czas trwania: 2/2,5 h
Przygotujemy> energetyczny shake z owoców leśnych, nasion chia i mięty
> naggetsy z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych i sezamie z sosem tonkatsu
> wytrawnie gofry z pieczoną kaczką, szybkimi piklami z ogórka i sosem z syprou klonowego i chili
> zapiekanki z chleba na zakwasie z mascarpone, wędzonym łososiem MOWI, awokado i kruszoną z jajka i bekonu
> muffiny z borówkami i tahini z sosem z chałwowym
-> podczas warsztatów pracujemy w niewielkich grupach, są jednak potrawy, które nie wymagają tak wiele czasu i przygotujemy je indywidualnie.
-> przeprowadzamy konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami.