Te warsztaty to nie tylko nauka gotowania, ale również okazja do rozwijania kulinarnych pasji, poszerzania horyzontów i nawiązywania nowych przyjaźni. Warsztaty są skierowanie dla dzieci w wieku 7-11 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców. Tym razem zabieramy dzieci do świata szybkich, ale pysznych dań. To świetna alternatywa dla popularnych dań typu fast food.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
czas trwania 2-2,5 h
Przygotujemytacos z batatów z parmezanem z wędzonym łososiem MOWI i warzywami, z sosem jogurtowym.
naggetsy z indyka panierowane w płatkach kukurydzianych i sezamie, z frytkami z kolorowych marchewek oraz sosami: bbq z wędzoną papryką i sosem z awokado i limonki.
wytrawnie gofry ryżowo serowe z cukinią, miętą i fetą z sosem miodowo cytrynowym
zapiekane muszle makaronowe z meksykańskim sosem i serem cheddar
muffiny kokosowo marchewkowe z kremem waniliowym
-podczas warsztatów pracujemy w niewielkich grupach, są jednak potrawy, które nie wymagają tak wiele czasu i przygotujemy je indywidualnie.
-przeprowadzamy konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.