Podczas warsztatów zanurzymy się w ten intensywny świat smaków i aromatów. Wspólnie przygotujemy dania, które opierają się na prostych, ale doskonałych produktach i technikach. Opowiemy o autentycznych składnikach, regionalnych różnicach i kulinarnych sekretach hiszpańskich szefów.
Prowadzenie: Adam Woźniak
Przygotujemypaella Valenciana (paella z kurczakiem, królikiem, zieloną fasolką, białą fasolą i szafranem)
zarzuela de Mariscos (gęsty, aromatyczny gulasz z owocami morza)
pollo en Pepitoria (delikatny kurczak duszony w kremowym sosie z migdałów, żółtek jaj i białego wina)
rabo de Toro (ogony wołowe duszone z czerwonym winem i warzywami)
empanada Gallega ( tarta drożdżowa w formie dużego pieroga, nadziewana tuńczykiem, papryką, cebulą i pomidorami)
bacalao en Salsa Verde con Mejillones (dorsz w sosie z natki pietruszki, białego wina, groszku i omułków)
solomillo de Cerdo con Queso Manchego y Membrillo (polędwiczki wieprzowe zapiekane z serem Manchego i galaretką z pigwy)
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.