stat
Impreza już się odbyła

Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

wrz 26

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 330 zł
wrz 30

wtorek, g. 18:00

bilety 450 zł
Przygotujemy:

1. Horiatiki (wiejska sałata grecka)
2. Magiritsa (zupa wielkanocna)
3. Paidakia Arnisia (kotleciki jagniece)
4. Tiropita (pieczona feta w cieście filo)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Soudzukakia Smirnis (kiełbaski ze Smyrny)
7. Spanakopita (placek szpinakowy)
8. Taramosalata (dip z ikry wątłusza)
9. Melamakorona (ciasteczka miodowe)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.