stat
Impreza już się odbyła

Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.

Przygotujemy:

1. Horiatiki (wiejska sałata grecka)
2. Magiritsa (zupa wielkanocna)
3. Paidakia Arnisia (kotleciki jagniece)
4. Tiropita (pieczona feta w cieście filo)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Soudzukakia Smirnis (kiełbaski ze Smyrny)
7. Spanakopita (placek szpinakowy)
8. Taramosalata (dip z ikry wątłusza)
9. Melamakorona (ciasteczka miodowe)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).