stat
Impreza już się odbyła

Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali.

maj 21

środa, g. 18:00

bilety 470 zł

w każdą niedzielę (do 19.04.2026), g. 12:00 - 16:00

bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
Osoba prowadząca:
Filipos Simeonidis

Przygotujemy
1. Giemista (zapiekane faszerowane warzywa)
2. Moussakas (tradycyjna zapiekanka z mięsa mielonego, warzyw)
3. Juweci Thalasina (owoce morza z orzo)
4. Ryba Spetsiotika (tradycyjna ryba w sosie pomidorowym)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Kolokithopita (cukinia zapiekana w cieście filo)

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).