stat

Macie okazję odkryć te smaki podczas warsztatu, które poprowadzi Piotr Miś (Osito)  Wspólnie przygotujemy klasyczne dania, które podbijają serca i podniebienia na całym świecie. Będzie ogień, oliwa i temperament, a także duża dawka wiedzy o autentycznych produktach, technikach kulinarnych i sekretach hiszpańskich szefów kuchni.

Przygotujemy:

  • Suqet  (aromatyczna zupa rybna)

  • Paleta de pollo  (wytrawne lizaki ze skrzydełek kurczaka)

  • Pollo vasco  (kurczak po baskijsku w czerwonym winie z chorizo)

  • Dorada a la canaria  (pieczona dorada po kanaryjsku z mojo verde)

  • Socarrat  (domowa wersja paelli po katalońsku z owocami morza)

  • Chuleta de ternera andalucia (stek z bavetty z sherry, szalotkami i kaparami)

  • Churros San Gines  (churros w stylu madryckim z płynną czekoladą)

kwi 20-21

niedziela - poniedziałek, g. 08:00 - 12:00

bilety 89 zł
ulgowy 45 zł

w każdą niedzielę (do 27.04)

Gdańsk,
bilety 149 zł