stat

Macie okazję odkryć te smaki podczas warsztatu, które poprowadzi Piotr Miś (Osito)  Wspólnie przygotujemy klasyczne dania, które podbijają serca i podniebienia na całym świecie. Będzie ogień, oliwa i temperament, a także duża dawka wiedzy o autentycznych produktach, technikach kulinarnych i sekretach hiszpańskich szefów kuchni.

Przygotujemy:

  • Suqet  (aromatyczna zupa rybna)

  • Paleta de pollo  (wytrawne lizaki ze skrzydełek kurczaka)

  • Pollo vasco  (kurczak po baskijsku w czerwonym winie z chorizo)

  • Dorada a la canaria  (pieczona dorada po kanaryjsku z mojo verde)

  • Socarrat  (domowa wersja paelli po katalońsku z owocami morza)

  • Chuleta de ternera andalucia (stek z bavetty z sherry, szalotkami i kaparami)

  • Churros San Gines  (churros w stylu madryckim z płynną czekoladą)

lut 11

wtorek, g. 18:00

bilety 440 zł
lut 21

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 140 zł
wyprzedane