Macie okazję odkryć te smaki podczas warsztatu, które poprowadzi Piotr Miś (Osito) Wspólnie przygotujemy klasyczne dania, które podbijają serca i podniebienia na całym świecie. Będzie ogień, oliwa i temperament, a także duża dawka wiedzy o autentycznych produktach, technikach kulinarnych i sekretach hiszpańskich szefów kuchni.
Przygotujemy:
- Suqet (aromatyczna zupa rybna)
- Paleta de pollo (wytrawne lizaki ze skrzydełek kurczaka)
- Pollo vasco (kurczak po baskijsku w czerwonym winie z chorizo)
- Dorada a la canaria (pieczona dorada po kanaryjsku z mojo verde)
- Socarrat (domowa wersja paelli po katalońsku z owocami morza)
- Chuleta de ternera andalucia (stek z bavetty z sherry, szalotkami i kaparami)
- Churros San Gines (churros w stylu madryckim z płynną czekoladą)
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.