Itameshi to kulinarna przygoda, która oferuje bogactwo smaków i kreatywnych połączeń, idealnie łącząc dwie odległe, ale doskonale się uzupełniające tradycje kulinarne. Spotkanie dla miłośników kuchni włoskiej i japońskiej, jak i dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę. To świetna okazja, aby nauczyć się nowych technik, poznać ciekawe smaki.
Prowadzenie: Piotr Miś Schroeder
Przygotujemy> carpaccio z łososia MOWI z dressingiem spicy miso
> crudo z krewetek z yuzu shiso pesto
> szaszłyki yakitori z kurczakiem i warzywami z sosem bagna cauda
> domowy makaron udon z sosem carbonara
> grillowana wołowina makaronem pappardelle i sosem bbq
> tonkatsu risotto z wieprzowiną i dashi i kawiorem tobiko
> matcha tiramisu
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.