stat
Impreza już się odbyła

Kanapki są bardzo popularne i znane na całym świecie. Przygotować je można na wiele sposobów.  Podczas warsztatów poznacie bardzo ciekawe połączenia smakowe z całego świata. Przepisy pozwolą na urozmaicenie codziennej diety  domowników, lub gości Waszych restauracji.

gru 14-15

sobota - niedziela, g. 12:00 - 18:00

Wstęp wolny
Przygotujemy
> wietnamska Banh Mi  (wieprzowina, majonez sriracha, ryżowe pikle, kolendra)
> portugalska Francesinha (polędwica wołowa, kiełbasa, ser, sos piwny)
> meksykańska Torta  (chorizo, kurczak, krewetki, guacamole, jalapeno)
> chińskie Bao buns (chrupiąca kaczka, pak choy, sos śliwkowy)
> francuska Croque Madame  (gruyere, szynka, jajko, zapiekany beszamel)
> nowojorski Ruben (chleb żytni, pastrami, kiszona kapusta, ser, dresing rosyjski)
> kubanska Mojo (marynowana wieprzowina z cytrusami i ziołami, ser, pikle)
> Sloppy Joe (wieprzowina, cebula, sos pomidorowy)
> Po-boy  (panierowane krewetki, warzywa, pikantny majonez)
> Fish finger (panierowany w panko łosoś MOWI, sos tatarski z sriracha, marynowany ogórek)
> Club sandwich  (pięrś z kurczaka SV, chrupiący boczek, jajko)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).