Ekscytującą kulinarną podróż do serca Meksyku, gdzie odkryjecie tajemnice jednej z najbardziej smakowitych i kolorowych kuchni świata! Nasze warsztaty kuchni meksykańskiej to niezapomniane doświadczenie, które pozwoli Ci zanurzyć się w świecie pełnym aromatycznych przypraw, świeżych składników i autentycznych przepisów w nowoczesnym wydaniu.
Prowadzenie: Agata Tomczak
czas trwania 3,5-4 h
Przygotujemy:> totopos, sikilpak, esquites, pico de gallo, guacamole
> tostada de atun, tomatillos, awokado mango salsa, chrupiąca szalotka, szczypiorek
> chile relleno, salsa roja, grillowane boczniaki, cukinia, queso fresco, kolendra
> baja tacos, fileciki z dorsza, sałatka z kapusty, guajillo majo
> barbacoa, chile guajillo i ancho, pieczone pomidory, liście bananowca
> enchiladas rojas, kurczak, pieczone pomidory, chile guajillo i pasilla, piklowana cebulka
> enmoladas, mole negro, pieczony kurczak, piklowana cebulka
> volteado de pina, karmelizowany ananas, krem z morito chilli
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, przy którym serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.