stat
Impreza już się odbyła

Podczas tych warsztatów przygotujecie pełnowartościowe dania, które zachwycą wasze zmysły i dostarczą wszystkich niezbędnych mikro i makroelementów. Różnorodność produktów wykorzystanych do ich przygotowania jest nieograniczona. Miski zawierają wszystko co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z miski można jeść ręką, widelcem czy łyżką. Jednocześnie naukowcy okryli, że jedzenie z miski którą łatwo podnieść i przybliżyć do twarzy, jest odbierane jako bardziej aromatyczne i smaczniejsze.

lip 12

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 280 zł
sie 10

sobota, g. 10:00

bilety 440 zł
Prowadzący: Kamil Sadkowski



Przygotujemy
> makaron z cukinii z wędzonym tofu, zielonym groszkiem i jajkiem poche
> marokańska sałatka z kalafiorem, marchewką z pomarańczowym dressingiem z tahini
> makaron tagliatelle z wegańskimi pulpetami, sosem szpinakowym i pesto
> gotowany dorsz na parze z trawą cytrynową, chili i ogórkiem
> kaczka z massaman curry i ryżem
> makaron vermichelli z siekanymi krewetkami i pak choy
> curry z ziemniakami, fasolą i ryżem
> burak pieczony pieczonym łososiem MOWI, koperkiem, szczawiem czerwonym z dressingiem musztardowo-cytrynowym
> pudding czekoladowy z kaszy jaglanej, karmelizowanymi bananami i sosem z pomarańczy
> placki ziemniaczane ze smażonymi grzybami, śmietaną z gorczycą

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).