stat

We Włoszech makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.

Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska
czas trwania 3,5-4 h

Przygotujemy

> spaghetti a. tonno (spaghetti z tuńczykiem i kaparami)
> spaghetti con mascarpone e peperoni  (spaghetti z papryką i mascarpone)
> linguine al pesto  (linguine z bazyliowym pesto)
> spaghetti alla carbonara  (spaghetti carbonara z guanciale)
> spaghetti amatericiana  (spaghetti z sosem pomidorowym i pancettą)
> linguine ai frutti di mare  (linguine z owocami morza)
> penne mari a monti  (penne z borowikami i krewetkami)
> penne al salmone e salvia  (penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)

-> na warsztatach pracujemy indywidualnie.
-> po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania  serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

 

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

sie 24

niedziela, g. 16.00

Gdynia,
bilety 270 zł
wrz 9

wtorek, g. 18:00

bilety 550 zł