Podczas warsztatów pozwalamy uwolnić wyobraźnie i zdradzamy nowe sekrety kulinarne. Warsztaty są skierowane dla nastolatków w wieku 12-17 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Przygotujemy:1. wegańskie pieczone kulki z dżemem z chili i pomidorów
2. burger z łososiem MOWI i krewetkami, pikle z ogórka i sezamem i salsą z mango
3. nachosy zapiekane z farszem z grzybów i czekolady, jalapeño, serem cheddar i guacamole
4. panierowany kalafior w panko i salsą z orzechów i mleka roślinnego
5. nuggetsy z indyka panierowane w płatkach kukurydzianych i sezamie z salsą czosnkową
6. paszteciki z farszem z zielonego groszku z salsą jogurtowo-miętową
7. krążki z kalmarów z salsą z kremu kokosowego i kolendry
8. lody jogurtowo-sezamowe ze słonym karmelem i owocami
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).