Na tych warsztatach poznacie ziemniaka z innej strony. Zrozumiecie, że stać go na więcej niż tylko puree lub ziemniaczany placek. Nauczycie się przygotowywać dania, które zaskoczą wasze podniebienia i sprawią, że ziemniak stanie się waszym numerem jeden na liście zakupowej.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
czas trwania 4 h
Przygotujemy> mini pancake z batata z miso-cytrusowym crudem i sezamem
> croquetas z wanilią, parmezanem i dymnym jogurtem
> confit z mini ziemniaczków w oliwie cytrynowej z miętą z jajkiem 64°C, rzodkiewką i dressingiem z maślanki
> klasyczne frytki z majonezem truflowym i parmezanem
> mus z fioletowych ziemniaków z tatarem z buraka i ponzu z ziołami
-> uczestnicy pracują indywidualnie lub w grupach dwuosobowych.
-> degustujemy przygotowane potrawy. Podczas zajęć serwujemy wodę w nieograniczonej ilości (czasem kawę lub herbatę).
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.