stat

Na tych warsztatach poznacie ziemniaka z innej strony. Zrozumiecie, że stać go na więcej niż tylko puree lub ziemniaczany placek. Nauczycie się przygotowywać dania, które zaskoczą wasze podniebienia i sprawią, że ziemniak stanie się waszym numerem jeden na liście zakupowej.

Prowadzenie: Kamil Sadkowski
czas trwania 4 h

Przygotujemy
> mini pancake z batata z miso-cytrusowym crudem i sezamem
> croquetas z wanilią, parmezanem i dymnym jogurtem
> confit z mini ziemniaczków w oliwie cytrynowej z miętą z jajkiem 64°C, rzodkiewką i dressingiem z maślanki
> klasyczne frytki z majonezem truflowym i parmezanem
> mus z fioletowych ziemniaków z  tatarem z buraka i  ponzu z ziołami

-> uczestnicy pracują indywidualnie lub w grupach dwuosobowych.
-> degustujemy przygotowane potrawy. Podczas zajęć serwujemy wodę w nieograniczonej ilości (czasem kawę lub herbatę).

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

wrz 18

czwartek, g. 18:00

bilety 470 zł
gru 31

środa, g. 19:00 - 03:00

Łeba,
bilety 1500 zł