Nic tak nie ożywia dania jak sos. Sos może sprawić, że potrawa będzie wybitna a wszystkie składniki na talerzu połączą się w niezapomniane połączenia smakowe.
Piotr pokaże Wam kilka sekretów szefów kuchni na przygotowanie sosów, które z łatwością przygotujecie później w domu.
Przygotujemy:1. łosoś MOWI z ziołowym vinegretem i sosem z czerwonego wina
2. sałatka z pieczonych buraków z zielonym miso
3. kukurydziany falafel z borówkowym sosem cumberland
4. kalmary z andaluzji z wytrawnym sosem pomarańczowym
5. buraczane risotto z sosem z sera pleśniowego
6. polędwiczka wieprzowa z sosem Diane
7. naleśniki sufletowe z ananasem i intensywnym sosem karmelowym
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).