Zapiekane makarony to kwintesencja włoskiego comfort food! We Włoszech najczęściej podawane są jako pierwsze danie podczas niedzielnych i świątecznych obiadów, ale dzięki bogactwu składników i smaków mogą stanowić pełnowartościowy, samodzielny posiłek.
Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska
czas trwania 3,5-4 h
Przygotujemy> lasagne alla emiliana (lazania z mięsnym ragu, znane na całym świecie, są symbolem kuchni włoskiej)
> lasagne al. salmone e pep erosa ( lazania z łososiem i różowym pieprzem)
> cannelloni di crespelle con ricotta e spinaci (cannelloni z naleśników ze szpinakiem i ricottą szpinakiem i grzybami, przykryte delikatnym beszamelem i aromatyzowane truflami)
->penne mediterranee (śródziemnomorskie penne, w których pomidory, oliwki, kapary, mozzarella i pecorino, klasyczne składniki kuchni włoskiej łączą się w pysznej makaronowej zapiekance)
-> na warsztatach pracujemy indywidualnie.
-> po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.