stat

Zapiekane makarony to kwintesencja włoskiego comfort food! We Włoszech najczęściej podawane są jako pierwsze danie podczas niedzielnych i świątecznych obiadów, ale dzięki bogactwu składników i smaków mogą stanowić pełnowartościowy, samodzielny posiłek.

Prowadzenie: Claudia Filippi-Chodorowska
czas trwania 3,5-4 h

Przygotujemy

> lasagne alla emiliana (lazania z mięsnym ragu, znane na całym świecie,  są symbolem kuchni włoskiej)
> lasagne al. salmone e pep erosa  ( lazania z łososiem i różowym pieprzem)
> cannelloni di crespelle con ricotta e spinaci (cannelloni z naleśników ze szpinakiem i ricottą szpinakiem i grzybami, przykryte delikatnym beszamelem i aromatyzowane truflami)
->penne mediterranee  (śródziemnomorskie penne, w których pomidory, oliwki, kapary, mozzarella i pecorino, klasyczne składniki kuchni włoskiej łączą się w pysznej   makaronowej zapiekance)

-> na warsztatach pracujemy indywidualnie.
-> po gotowaniu degustujemy przygotowane sosy, podczas spotkania  serwujemy wino w porcjach degustacyjnych.

alert Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.

wrz 26

piątek, g. 18:00

Gdańsk,
bilety 330 zł
wrz 30

wtorek, g. 18:00

bilety 450 zł