Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Po nocnej przerwie, która dla organizmu oznacza czas wypoczynku i regeneracji, ale jest także czasem głodzenia, śniadanie dostarcza nowej porcji energii i składników odżywczych. Mamy dla Was propozycję na małą zmianę śniadaniowego menu. Wyjątkowe dodatki i nietuzinkowe połączenia smakowe będą początkiem małej zmiany, lub wprowadzą zupełnie coś nowego do domowego menu. Przygotujemy razem śniadania mistrzów.
Prowadzenie: Kamil Sadkowski
czas trwania 3-4 h
Przygotujemy> gofry z manioku z gulaszem z okry i aioli chipotle
> rösti z wędzonym pstrągiem, kawiorem tobiko, kremem z chrzanu i kiszonym ogórkiem
> tosty naan z curry z dyni, jajkiem w koszulce i cebulowym chutneyem z tamaryndowca
> tatar z awokado, łososia MOWI i grejpfruta z dressingiem ponzu z chipsami z lotosu
> tortilla hiszpańska z kimchi, musem z comté i pieczonymi papryczkami padrón
> kanapka focaccia z marynowanymi grzybami shitake, jajkiem sadzonym i bekonem
> jajecznica z truflą, parmezanem i por w tempurze
> sałata z pomidorkami cherry, pieczonym halloumi, arbuzem, borówkami i dressingiem miodowo- cytrynowym
> naleśniki faszerowane orzeszkami ze słonym karmelem
-> na warsztatach pracujemy w grupach, a czasem przygotowujemy dania samodzielnie.
-> po gotowaniu zasiadamy do wspólnego posiłku, serwujemy kawę, herbatę i wodę.
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.